June 11th 2018

Cleanergy byter namn till Azelio och tar in 100 miljoner kronor i övertecknad riktad emission

Cleanergy byter namn till Azelio och ökar takten i kommersialiseringen av sin unika lagringsteknologi av solenergi. Azelio kan erbjuda distribuerad ren elektricitet till låg kostnad under dygnets alla timmar, tack vare sin unika lagringslösning. Azelio säkrade nyligen en kraftigt övertecknad riktad emission på 100 miljoner kronor, vilket ger ett totalt investerat kapital på över en miljard kronor.

Cleanergy byter namn till Azelio för att tydliggöra sitt fokus till solenergi och differentiera sig från konkurrensen på den globala marknaden. Företaget har en unik teknologi i Stirling koncentrerad solenergi (CSP) och kostnadseffektiv termisk energilagring (TES) för distribution av hållbar el vid behov, under dygnets samtliga timmar. Vidare är teknologin modulär, vilket är unikt och innebär att den kan bli byggd från små installationer till mycket stora.

Intresset för företaget och dess unika lösningar har varit mycket stort. En kraftigt övertecknad riktad emission på 100 miljoner kronor genomfördes förra veckan, inför en planerad börsintroduktion. Det totala investerade kapitalet i bolaget uppgår till över en miljard kronor.

Azelio ökar sina internationella aktiviteter. Genom partnerskap med nyckelspelare i industrin har möjligheter till etablering på framstående solenergimarknader uppstått. Det strategiska samarbetet med Marockanska Masen är ett exempel på en viktig milstolpe i den internationella etableringen. Azelio och Masen kommer nu genomföra ett verifikationsprojekt tillsammans för Stirling CSP och TES-produkten.

”Namnet Azelio sticker ut på den globala marknaden, vilket hjälper oss i vår internationella etableringsplan. Det är tydligt att vår teknologi är attraktiv och adresserar en av de stora globala utmaningarna – ren elektricitet, genom en unik lösning.” Genom att ta in 100 miljoner kronor i vår riktade emission kan vi nu öka takten i vår kommersialisering,” säger Jonas Eklind, VD för Azelio.

Den 14 juni 2018 kommer en demonstrator av Azelios revolutionerande TES-lösning att presenteras i Åmål.

För mer information, vänligen kontakta Jonas Eklind, VD för Azelio
Tel: +46 709 40 35 80
Email: jonas.eklind@azelio.com

 
Om Azelio

Azelio är ett privat svenskt bolag, specialiserade på Stirling-baserade energilösningar med högeffektiv och modulär koncentrerad solenergi (CSP) med termisk energilagring (TES), för generering och distribution av hållbar el vid behov. Teknologin är revolutionerande för sin unika förmåga att lagra energin under lång tid för distribution av ren el under dygnets alla timmar, till en låg kostnad. Bolaget har ca 60 anställda med huvudkontor i Göteborg med produktion inom det nordiska hjärtat av automotive- och aerospace-klustret i Uddevalla och utvecklingscentra i Åmål, samt ett säljkontor i Peking. Stirlingmotorn produceras i en toppmodern fabrik och företaget har tillgång till de mest avancerade materialleverantörerna och ingenjörs-kompetenscentra i norra Europa. Sedan starten 2008 har bolaget tagit in över en miljard kronor. I juni 2018 bytte företaget namn från Cleanergy till Azelio.

Azelio is a Swedish cleantech company. We have developed an ingenious long duration energy storage technology, providing dispatchable electricity and usable heat for all hours of the day – with zero emissions and at a very competitive cost.

www.azelio.com is using green hosting

Contact information

Azelio
Lindholmsplatsen 1
417 56 Gothenburg
Sweden

Phone: +46 532 100 20

Email: info@azelio.com

© Azelio 2022