September 30th 2019

Azelio väljer AQ Enclosure Systems för montering av energilager

Azelio och AQ Enclosure Systems har tecknat en avsiktsförklaring, ett ”letter of intent”, om att samarbeta för att säkerställa långsiktig produktion av Azelios energilager. Montering av de första enheterna kommer att ske under fjärde kvartalet i år.

Nu tar Azelio nästa steg mot kommersialisering genom att säkerställa montering av energilagret i samarbete med AQ Enclosure Systems. Azelio och AQ Enclosure Systems har därför tecknat en avsiktsförklaring, ett letter of intent, som uttrycker en gemensam vilja att i ett långsiktigt, nära samarbete utveckla och producera Azelios energilager. Målet är att AQ Enclosure Systems ska bli en fullskalig produktionspartner som erbjuder inköp, montering och logistiktjänster för Azelios färdiga system.

AQ Enclosure Systems ingår i AQ Group som är en ledande, global aktör inom legotillverkning och montering, vars flexibilitet gör det möjligt för Azelio att på kort tid nå volymproduktion. AQ Enclosure Systems har närvaro på ett flertal marknader vilket är en fördel för Azelios potentiella kunder. AQ Group är noterat på Nasdaq Stockholm.

”AQ Enclosure System är en väletablerad och värdefull produktionspartner som med flexibilitet och global närvaro säkrar att den långsiktiga produktionen av Azelios energilager både kan nå stora volymer och hålla hög kvalitet. Detta samarbete är ett viktigt delmål för att Azelio ska nå volymproduktion under 2021”, säger Jonas Eklind, VD för Azelio.

”Vi är mycket glada över att få vara med på Azelios väg mot kommersialisering av sin energilagringslösning för produktion av hållbar och styrbar el. AQ Enclosure Systems har den erfarenhet och de resurser som krävs för att Azelios produkt snabbt ska nå marknaden”, säger Jonas Pellgaard, VD för AQ Enclosure Systems.

De första enheterna av Azelios energilager monteras under fjärde kvartalet 2019 för att levereras till Azelios verifieringsprojekt i Marocko som ska stå klart i slutet av året. Verifieringsprojektet syftar till att skapa data för Azelios industrialiserade teknologi som kan ligga till grund för kunders investeringsbeslut.

För ytterligare information, kontakta:
Jonas Eklind – VD 
Email: jonas.eklind@azelio.com
Tel: 070-940 35 80

Om Azelio
Azelio är ett publikt svenskt bolag, specialiserade på Stirling-baserade energilösningar med termisk energilagring för produktion av hållbar el vid behov. Teknologin är revolutionerande för sin flexibilitet att verka i system med andra förnybara lösningar och för sin unika förmåga att lagra energin under lång tid för produktion av hållbar el under 13 timmar vid nominell effekt, till en låg kostnad. Bolaget har drygt 100 anställda med huvudkontor i Göteborg och produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, samt internationella kontor i Kina, Spanien och Marocko. Sedan starten 2008 har bolaget investerat över en miljard kronor i teknisk utveckling av Stirlingmotorn och energilagret. I juni 2018 bytte företaget namn från Cleanergy till Azelio och i december 2018 noterades bolaget på Nasdaq Stockholm First North. FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är Certified Adviser.  

Azelio is a Swedish cleantech company. We have developed an ingenious long duration energy storage technology, providing dispatchable electricity and usable heat for all hours of the day – with zero emissions and at a very competitive cost.

www.azelio.com is using green hosting

Contact information

Azelio
Lindholmsplatsen 1
417 56 Gothenburg
Sweden

Phone: +46 532 100 20

Email: info@azelio.com

© Azelio 2022