November 7th 2018

Azelio tillförs 52 miljoner kronor vid utnyttjande av teckningsoptioner

Under 2017 emitterade Azelio teckningsoptioner i samband med en nyemission av aktier. Teckningsperioden löpte ut den 31 oktober 2018 varvid Azelio tillfördes 52 miljoner kronor efter att 95 procent av optionerna utnyttjats.

I juni 2018 demonstrerade Azelio för första gången sin unika energilagringslösning för nyttjande av solenergi till hållbar och kostnadseffektiv elproduktion under dygnets alla timmar. Sedan dess har förfrågningar inkommit från potentiella kunder i över 50 länder.

”Vi har en positiv utveckling inom Azelio med bra respons på vår teknologi. Vi har byggt upp en stark organisation och partnernätverk och är väl rustade för den industriella fasen vi nu går in i. Tillskottet från teckningsoptionerna stärker kassan ytterligare och vi ser fram emot en spännande framtid för Azelio på den globala marknaden,” säger Jonas Eklind, VD Azelio.

I juni 2018 emitterades aktier för 105 miljoner kronor i en kraftigt övertecknad riktad emission. Azelio fördjupade även sitt samarbete med statliga marockanska MASEN (Moroccan Agency for Sustainable Energy) inom teknisk utveckling, verifiering och affärsutveckling. Under slutet av 2019 bygger Azelio ett fullskaligt verifieringsprojekt i Marocko, följt av en marknadsintroduktion.

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Eklind, VD på Azelio

Tel:     +46 709 40 35 80
Email: jonas.eklind@azelio.com 

Om Azelio
Azelio är ett privat svenskt bolag, specialiserade på Stirling-baserade energilösningar med högeffektiv och modulär koncentrerad solenergi (CSP) med termisk energilagring (TES), för generering och distribution av hållbar el vid behov. Teknologin är revolutionerande för sin unika förmåga att lagra energin under lång tid för distribution av ren el under dygnets alla timmar, till en låg kostnad. Bolaget har ca 80 anställda med huvudkontor i Göteborg med produktion inom det nordiska hjärtat av automotive- och aerospace-klustret i Uddevalla och utvecklingscentra i Åmål, samt ett säljkontor i Peking. Stirlingmotorn produceras i en toppmodern fabrik och företaget har tillgång till de mest avancerade materialleverantörerna och ingenjörs-kompetenscentra i norra Europa. Sedan starten 2008 har bolaget tagit in över en miljard kronor. I juni 2018 bytte företaget namn från Cleanergy till Azelio.

Azelio is a Swedish cleantech company. We have developed an ingenious long duration energy storage technology, providing dispatchable electricity and usable heat for all hours of the day – with zero emissions and at a very competitive cost.

www.azelio.com is using green hosting

Contact information

Azelio
Lindholmsplatsen 1
417 56 Gothenburg
Sweden

Phone: +46 532 100 20

Email: info@azelio.com

© Azelio 2022