June 22nd 2020

Azelio tecknar avsiktsförklaring med partner i Mexiko för energilagring till kommersiella och industriella kunder

Azelio har tecknat en avsiktsförklaring (MOU) med mexikanska CITRUS JMK SA DE CV (CITRUS) för att leverera energilagring till jordbruk, livsmedels- och gruvindustrin samt olje- och gasindustrin. Kundbasen utgörs även av turismsektorn med hotell i Mexiko, Nord- och Centralamerika. Avsiktsförklaringen innefattar en installerad kapacitet om 20 MW av Azelios energilagring fram till 2024. Parterna avser även att utöka samarbetet med ytterligare projekt utöver ramen för avsiktsförklaringen.

Azelios energilager tillsammans med solceller ska utgöra en del av CITRUS erbjudande till kommersiella och industriella kunder. Det stärker bolagets erbjudande inom energisystem med hållbar, kostnadseffektiv och tillförlitlig förnybar el dygnet runt. De inledande projekten inom avsiktsförklaringen planeras vara småskaliga med 150 kW 2021, följt av 3 MW 2022, 6 MW 2023 och 11 MW 2024.

CITRUS är baserade i Mexiko och är en väletablerad leverantör av industriell utrustning och projektutvecklare inom energisystem. Bolaget arbetar för hållbara industriella processer och tillhandahåller högteknologiska integrerade förnybara energilösningar med både värme och elektricitet. Med denna avsiktsförklaring avser CITRUS att utöka sitt erbjudande i Mexiko samt i Nord- och Centralamerika. Målet är att etablera Azelio som en av CITRUS teknologileverantörer och att utveckla, installera och driva Azelios teknik och agera som en regional partner.

”CITRUS är ett väletablerat företag som vi är stolta över att inleda samarbete med. Azelios energilager kan öka användningen av förnybar energi till dygnets alla timmar och vi ser fram emot att demonstrera vår lösning tillsammans med CITRUS på den mexikanska, nord- och centralamerikanska marknaden", säger Jonas Eklind VD för Azelio.

”Samarbetet med Azelio påskyndar vår strategi att utöka CITRUS-portföljen med energilagring till våra högre tillväxtsegment och marknader. Tillsammans med Azelio ska vi nu erbjuda vi denna banbrytande teknologi för att ge våra kunder en exceptionell förnybar energilösning för en hållbar tillväxt”, säger Katia Bernal, VD för CITRUS. https://CITRUS.mx/en

För mer information, kontakta
Jonas Eklind – VD                                       
Email: jonas.eklind@azelio.com                  
Tel: +46 709 40 35 80                                                                              

Om Azelio
Azelio är ett publikt svenskt företag som specialiserat sig på lagring av termisk energi med produktion av el och värme. Tekniken är revolutionerande för sin unika förmåga att producera el och värme från lagret under 13 timmar vid nominell effekt. Systemet lagrar energi i återvunnet aluminium och har en total effektivitet på upp till 90% från energi till värme och el. Lösningen är skalbar och kostnadseffektivt från 0,1 MW upp till 100 MW och har ingen reducerad kapacitet över tid. Azelio har ca 150 anställda med huvudkontor i Göteborg, produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, samt en närvaro i Stockholm, Peking, Madrid och Marocko. Sedan starten 2008 har företaget investerat över 1,5 miljarder kronor i teknisk utveckling. Azelio är noterat på Nasdaq Stockholm First North. FNCA Sweden AB är företagets Certified Advisor: +46 (0) 8-528 00 399, info@fnca.se

Azelio is a Swedish cleantech company. We have developed an ingenious long duration energy storage technology, providing dispatchable electricity and usable heat for all hours of the day – with zero emissions and at a very competitive cost.

www.azelio.com is using green hosting

Contact information

Azelio
Lindholmsplatsen 1
417 56 Gothenburg
Sweden

Email: info@azelio.com

© Azelio 2023