November 27th 2020

Azelio news update – Azelios verifieringsprojekt i Abu Dhabi tar form med TES.POD[®] på plats

Installationen av Azelios energilagringslösning, TES.POD®, i Masdar City, Abu Dhabi pågår för fullt. Sajten har förberetts sedan i början av hösten och nu har även lagringsenheterna anlänt.

Sajten är en del av Masdar Institute Solar Platform, ofta förkortat till MISP, och utvecklas tillsammans med Masdar (Abu Dhabi Future Energy Company) och Khalifa University. Sajten iordningsställs i samarbete med ALEC Energy.

”Vi är på plats i Abu Dhabi och arbetar tillsammans med ALEC Energy för att färdigställa sajten. Vi ser alla mycket fram emot att starta systemet när installationen är klar. Jag är stolt över att vi har fått denna möjlighet med Masen och Khalifa University ”, säger Azelios VD Jonas Eklind.

Syftet med projektet är att Masdar ska utvärdera Azelios energilagringsteknik för att inkludera den i sin produktportfölj för nuvarande och framtida projekt inom förnybar energi. Masdar är en ledande utvecklare och operatör av större projekt inom förnybar energi, elnät och energikonsulttjänster. Koncernen är verksam i över 30 länder och har 10 GW i installerade och pågående projekt.

Verifieringsdata som genereras inom detta projekt kommer även att bli del av det verifieringspaket som Azelio är i färd med att bygga upp. Syftet med detta är att underlätta för Azelios affärspartners att säkra finansiering för projekt med Azelios teknik.

För mer information om Masdar City och dess vision om ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet, besök: https://lnkd.in/dj95x2f

Azelio is a Swedish cleantech company. We have developed an ingenious long duration energy storage technology, providing dispatchable electricity and usable heat for all hours of the day – with zero emissions and at a very competitive cost.

www.azelio.com is using green hosting

Contact information

Azelio
Lindholmsplatsen 1
417 56 Gothenburg
Sweden

Phone: +46 532 100 20

Email: info@azelio.com

© Azelio 2022