March 28th 2022

Azelio installerar certifieringsprojekt för sitt energilager i USA

Det svenska cleantech-företaget Azelio AB (AZELIO.ST) meddelar idag att det kommer att installera ett certifieringsprojekt i USA med sin TES.POD, bolagets lösning för långtidslagring av energi.  

Certifieringsprojektet ska genomföras i Baton Rouge, Louisiana, i samarbete med MMR Group, ett bolag inom elteknik och konstruktion. Certifieringen ska säkerställa att TES.POD-produkten uppfyller amerikanska standarder. Lagerenheterna ska skickas från Azelios fabrik i Sverige i april till MMR för anpassning till amerikanska standarder innan certifieringsprojektet installeras i början av hösten.

”USA-certifiering är ett viktigt steg i vår plan att utöka vår närvaro på den amerikanska marknaden tillsammans med våra partners”, säger Jonas Eklind, VD för Azelio. “Vår teknik är väl lämpad för att utöka utbudet av tillförlitlig hållbar energi i USA, i en tid med hög efterfrågan och stigande kostnader på energi.”

Användandet av solenergi växer globalt, med ett växande antal länder och företag som använder solbaserad el och värme, med begränsningen att energin är tillgänglig när solen skiner. Azelio’s TES.POD lagrar solenergi, eller energi från andra källor, som värme i återvunnen aluminium och omvandlar den lagrade energin till el och användbar värme till en låg kostnad under dygnets alla timmar. Prestandan hos TES.POD-systemet är validerad av det ledande certifieringsföretaget DNV.

Utöver certifieringen kommer TES.POD-systemet också att användas av MMR Group för att demonstrera systemet för kunder och för att utbilda personal i installation och driftprocesser. Certifieringsprojektet är ett viktigt steg i Azelios ambition att expandera på den amerikanska marknaden.

MMR Group är en branschledare inom instrumentering och elkonstruktion, underhåll och tekniska tjänster, baserat i USA och med en stor global närvaro.

För mer information, kontakta:

Jonas Eklind – VD

Email: jonas.eklind@azelio.com

Tel: +46 709 40 35 80

Om Azelio

Azelio specialiserar sig på lagring av energi med produktion av el och värme. Tekniken är revolutionerande genom att energin blir styrbar, vilket kan göra förnybar energi tillgänglig dygnet runt. Energin lagras i återvunnen aluminium varifrån den vid behov omvandlas till el och värme med en total verkningsgrad på upp till 90 procent. Lösningen är skalbar, miljövänlig och kostnadseffektiv från 0,1 MW upp till 100 MW. Azelio har ca 200 anställda med huvudkontor i Göteborg, produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, samt närvaro i Stockholm, Beijing, Madrid, Kapstaden, Brisbane och Ouarzazate. Azelio är noterat på Nasdaq First North Growth Market med FNCA Sweden AB som Certified Advisor: 08-528 00 399, info@fnca.se. Mer om Azelio: www.azelio.com

 

 

Azelio is a Swedish cleantech company. We have developed an ingenious long duration energy storage technology, providing dispatchable electricity and usable heat for all hours of the day – with zero emissions and at a very competitive cost.

www.azelio.com is using green hosting

Contact information

Azelio
Lindholmsplatsen 1
417 56 Gothenburg
Sweden

Phone: +46 532 100 20

Email: info@azelio.com

© Azelio 2022