Arrow scroll Skip to main contentSkip to navigation
Logotype
28th of June 2021

Azelio inleder samarbete med USA-baserade MMR Constructors för gemensamma energi­lagringsprojekt

Azelio och MMR Constructors (MMR) har tecknat en avsiktsförklaring med syftet att utveckla projekt som kombinerar Azelios energi­lagring, TES.POD, med solceller och förse kunder med förnybar energi­ dygnet runt. Samarbetet syftar till en installerad kapacitet på 250 MWh av Azelios TES.POD till år 2027, med ett inledande projekt i mindre skala år 2022.

MMR är branschledande inom instrumentering och elektrisk konstruktion, underhåll och tekniska tjänster. Bolaget är baserat i USA och har en global verksamhet med genomförda projekt i 36 länder. Som en del i MMRs expansionsplan för Nordamerika inleds ett samarbete med Azelio som systemintegratör i energi­projekt med Azelios TES.POD i kombination med solceller.

Azelios TES.POD lagrar förnybar energi­ som värme i återvunnen aluminium. Värmen omvandlas sedan till el via en Stirlingmotor och systemet kan, tillsammans med solceller, leverera el och värme styrbart dygnet runt, helt utan utsläpp.  

”Vi är stolta över att inleda ett samarbete med en ledande industriell aktör som MMR. Vår TES.POD kan tillföra mycket värde i övergången till förnybart och med MMRs erfarenhet och breda kunskap ser vi fram emot att vidareutveckla vårt samarbete", säger Jonas Eklind, VD för Azelio.

För mer information, kontakta
Jonas Eklind – VD                                       
Email: jonas.eklind@azelio.com                  
Tel: +46 709 40 35 80                                  

Om Azelio
Azelio specialiserar sig på lagring av energi­ med produktion av el och värme. Tekniken är revolutionerande genom att energi­n blir styrbar, vilket kan göra förnybar energi­ tillgänglig dygnet runt. Energi­n lagras i återvunnen aluminium varifrån den vid behov omvandlas till el och värme med en total verkningsgrad på upp till 90 procent. Lösningen är skalbar, miljövänlig och kostnadseffektiv från 0,1 MW upp till 100 MW. Azelio har ca 170 anställda med huvudkontor i Göteborg, produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, samt närvaro i Stockholm, Beijing, Madrid och Ouarzazate. Azelio är noterat på Nasdaq First North Growth Market med FNCA Sweden AB som Certified Advisor: 08-528 00 399, info@fnca.se.

Om MMR
MMR is the industry leader in instrumentation and electrical construction, maintenance, and technical services. Under the leadership of President and CEO James “Pepper” Rutland, MMR continues to grow both regionally and nationally with over 30 branch offices throughout the United States as well as in Canada, Qatar, Venezuela, Ecuador, Guyana and Panamá. For more information on MMR or to inquire about services offered, please visit our brochurewebsite or call 1-800-880-5090Like us on FacebookLinkedIn, or follow us on Twitter