Arrow scroll Skip to main contentSkip to navigation
Logotype
6th of December 2021

Azelio anställer Lars Murgård som ny utvecklingschef

Azelio anställer Lars Murgård som ny utvecklingschef som närmast kommer från Jaguar Land Rover där han var Chief Program Engineer, Powertrain Systems Engineering. Lars har en gedigen bakgrund inom Automotive med ett flertal senior positioner, bland annat ledande roller inom Powertrain på Volvo Cars.

Lars Murgård börjar sin roll som utvecklingschef på Azelio den sjunde december och tillför kunskap och erfarenhet av att leda utveckling av avancerade systemprodukter, få dessa kostnadseffektiva och med rätt kvalitet samt anpassade för volymproduktion med leveranser till en global marknad. Lars ersätter Annika Nissen, som lämnar Azelio på grund av privat flytt.

För mer information, kontakta:
Jonas Eklind – VD                                       

Email: jonas.eklind@azelio.com                  
Tel: +46 709 40 35 80                                  

Om Azelio
Azelio specialiserar sig på lagring av energi­ med produktion av el och värme. Tekniken är revolutionerande genom att energi­n blir styrbar, vilket kan göra förnybar energi­ tillgänglig dygnet runt. Energi­n lagras i återvunnen aluminium varifrån den vid behov omvandlas till el och värme med en total verkningsgrad på upp till 90 procent. Lösningen är skalbar, miljövänlig och kostnadseffektiv från 0,1 MW upp till 100 MW. Azelio har ca 200 anställda med huvudkontor i Göteborg, produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, samt närvaro i Stockholm, Beijing, Madrid, Kapstaden, Brisbane och Ouarzazate. Azelio är noterat på Nasdaq First North Growth Market med FNCA Sweden AB som Certified Advisor: 08-528 00 399, info@fnca.se.